Maisemamaalauksen kurssi // opettajana Juha Peuhkuri

Ryhmä kokoontuu 21.2., 28.2., 7.3., 14.3. ja 21.3. klo 18-21 (15h)

Kurssimaksu 150 €  // 8/12 opiskelupaikkaa varattu

oppilas tuo omat välineet (öljyvärit, siveltimet, maalauspohjia ja piirustusvälineet)

Opetus järjestetään Emmi Mustosen ateljeella

Itsenäisyydenkatu 16 (käynti lähteenkadun puolelta)


Hyvässä maisemamaalauksessa katsojaa ilahduttavat usein syvyysvaikutelma ja valon tuntu. Myös sommittelu on ensiarvoisen tärkeää maisemamaalauksessa.

Maisemamaalauksen kurssilla tutustutaan öljyvärimaalauksen tekniikoihin, joita noudattamalla maalauspohjalle saadaan kuvattua kolmiulotteiselta vaikuttava maisema. Oppilas saa opettajalta materiaalilistan ja ohjeet hyvien kuvien valitsemiseen kurssia varten.

Juhan esitystapa on aito, mukava ja hänen ammattitaitonsa ja tietonsa tuli hyvin esille, huumoriakaan hän ei ollut unohtanut. Pidin kurssista, voin suositella sitä muillekin. - Pirjo Siimes

Maisemamaalaus sisätiloissa

Kurssilla maalataan useita maisemia oppilaiden itse ottamien tai valitsemien kuvien pohjalta. Oppilaille lähetetään ohjeet sopivan maisemakuvan ottamisesta ennen kurssia. Tekniikkana käytetään öljyvärejä ja maalaukset tehdään niin sanotusti ”alla prima” eli kerralla valmiiksi. Tämä työskentelytapa on yleinen nykyisten, ulkona työskentelevien maisemamaalareiden keskuudessa.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kokemus öljyväreillä työskentelystä ei ole välttämätöntä. Kaiken tasoiset oppilaat ovat siis tervetulleita. Olennaisinta on, että on valmis ottamaan vastaan rakentavaa kritiikkiä ja ehdotuksia realistisen maiseman maalaamisessa.

Kurssin tavoitteet:

  • totuttelu öljyväreillä työskentelyn teknisiin ulottuvuuksiin

  • pohtia hyvän maisemamaalauksen rakennetta ja ominaisuuksia

  • antaa oppilaille selkeän työjärjestyksen, jota noudattaa maisemaa maalatessa

  • käydään läpi värien ja valon lainalaisuuksia ja värien sekoittamisen tekniikkaa

Opettajasta: 

Juha on opiskellut vuosina 2013-2015 Kotkan Repin-instituutissa, jossa Pietarin taideakatemian professorit opettavat klassista maalaustaidetta. Juha Peuhkuri maalaa maisemia öljyväreillä luonnossa ympäri vuoden. Luonnon ohikiitävät valaistusolosuhteet ovat muovanneet hänen työskentelytapaansa. Juha maalaakin teoksensa yleensä valmiiksi ”alla prima” -metodilla, jonka tuloksena syntyvä öljyvärityö on parhaimmillaan tuoreen ja vivahteikkaan oloinen.

 

Opettajan yhteystiedot:

juha@juhapeuhkuri.com // 040 8350724

www.juhapeuhkuri.blogspot.fi


Juha Peuhkurin maisemamaalauksia


Kurssille ilmoittautuminen

Kurssille voi ilmoittautua sähköpostitse tai oheisella lomakkeella. Vahvistuksena saat muutaman päivän sisään sähköpostin, jossa liitteenä on varausmaksu, 100€. Varausmaksua ei palauteta. Toisen osan eräpäivä on kurssin alkamispäivä. Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu voidaan tarvittaessa periä. Varmistathan siis ilmoittautuessasi, että pääset varmasti mukaan. Jos oppilas ilmoittaa peruutuksesta viikkoa ennen kurssin alkamista, veloitetaan kurssin hinnasta 50%. Ilmoittamatta jätetyt peruutuksen laskutetaan kokonaisuudessaan. Oppilaspaikkoja on vain rajoitettu määrä ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Nimi *
Nimi
Puhelinnumero *
Puhelinnumero
Ymmärrän, että ilmoittautuminen on sitova ja maksamaton kurssimaksu voidaan periä minulta. *