Maanantaisin 5.2.2018 alkaen 12/15 oppilaspaikkaa varattu

klo 18-21, 13 opetuskertaa

Kurssimaksu 250€ // sis. öljyvärit ja maalausnesteet

Opetus järjestetään Emmi Mustosen ateljeella

Itsenäisyydenkatu 16 TRE (käynti lähteenkadun kautta)

Muotokuvamaalaus öljyväreillä

Muotokuvamaalauksen kurssilla tutkitaan hyvän muotokuvan elementtejä. Muotokuva esittää mallinsa piirteitä, persoonallisuutta, historiaa ja pyrkimyksiä. Teoksen symboliikka voi kertoa paljon myös mallin yhteiskunnallisesta asemasta näin korostaen aikansa arvoja. Hyvä muotokuva on kuitenkin enemmän kuin vain esittävä kuva. Hyvässä muotokuvassa malli on elävä. Jotkut taiteilijat sanovat teoksella olevan sielu.

Kurssilla maalataan öljyväreillä muotokuva oppilaan valitseman kuvan perusteella. Opettaja voi avustaa hyvän kuvan valitsemisessa ja ennen kurssia oppilaalle lähetetään ohjeet kuvan ottamisesta. Muotokuvan maalaaminen on hyvin tarkkaa, joten sitä työstetään käyttämällä yksinkertaisia ohjeita. Kurssilla annetaan oppilaalle erinomaiset välineet systemaattiseen teoksen työstöprosessin hallitsemiseen, jolloin maalauksen tekniset ominaisuudet toimivat. Tavoitteena on kolmiulotteinen tarkka jälki, jonka voi saavuttaa opettajan ohjeilla, kun oppii ymmärtämään realismin teoriaa ja laittaa sen käytäntöön.

Aikaisempi kokemus öljyvärimaalauksen parissa ei ole välttämätöntä. Asenne ja halukkuus oppia ratkaisevat eniten.

Kurssin tavoitteet

  • antaa oppilaalle hyvä tuntuma öljyvärityöskentelyyn
  • pohtia hyvän muotokuvan elementtejä
  • ohjeistaa oppilasta alusta alkaen, miten muotokuva tehdään onnistuneesti
  • Käydä käytännössä läpi värioppia ja värien sekoittamista - miten saat juuri oikean sävyisen ihonvärin
  • Jokaisella maalarilla on oma tyyli, jota kurssilla korostetaan eikä tukahduteta

Ateljeella jokainen oppilas on yksilö ja pienryhmässä oppilaan omat tarpeet ja toiveet huomioidaan. Opettajalla on aikaa vastata jokaista askarruttaviin kysymyksiin. Oppimistasi edistää muistiinpanojen tekeminen, opettajan demonstraatiot ja maalausryhmän tuki.

tiinanmuotokuva.jpg
Astuessani ihan uuteen maailmaan muotokuvamaalaukseen, olin aivan varma että ei tule onnistumaan, löysinkin Emmin avulla jotain ihan uusia piirteitä omasta osaamisestani. Emmi osasi kaivaa taidoistani senhetkisen huipun ja mikä parasta kehittää sitä vielä pidemmälle. Nyt tuntuu siltä että uskaltaa tarttua paljon vaikeampiinkin haasteisiin.
Emmin kanssa tuntuu siltä että ei jää koskaan pulaan tai pyörimään kehää oman työnsä kanssa, neuvoja löytyy jokaiseen ongelmatilanteeseen. Oma silmä on oppinut näkemään paljon enemmän mitä ennen.
— Johanna Järvinen
Viivi_Lamberg.jpg
Olen kokenut että opettajani on antanut minulle hyviä uusia vinkkejä sekä tekniikoita maalaamiseen. Hänellä on hyvin tarkka silmä näkemään maalattavaa kohdetta. Opetus on ollut tarkkaa ja intensiivistä. Olen oppinut myös katsomaan kohdettani tarkemmin, mistä on hyötyä esimerkiksi ihmisen kuvaamisessa. Kiitos, olet lisännyt hyvät eväät maalarin reppuuni Emmi.
— Tuula Pajala

Kurssille Ilmoittautuminen

Kurssille voi ilmoittautua sähköpostitse tai oheisella lomakkeella. Vahvistuksena saat muutaman päivän sisään sähköpostin, jossa liitteenä on varausmaksu (100€). Kun maksu on suoritettu, varataan paikka sinulle.  Varausmaksua ei palauteta. Kurssimaksun toisen osan eräpäivä on kurssin alkamispäivä.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu voidaan tarvittaessa periä. Varmistathan siis ilmoittautuessasi, että pääset varmasti mukaan. Jos oppilas ilmoittaa peruutuksesta 14 päivää ennen kurssin alkamista, veloitetaan kurssin hinnasta 50%. Ilmoittamatta jätetyt peruutuksen laskutetaan kokonaisuudessaan. Sairastapauksissa voidaan kurssille osallistuminen perua lääkärintodistusta vastaan.

Oppilaspaikkoja on vain rajoitettu määrä ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


Nimi *
Nimi
Puhelinnumero *
Puhelinnumero
Ymmärrän, että ilmoittautuminen on sitova ja maksamaton kurssimaksu voidaan periä minulta. *
Voiko tunneilla olla mukana pieni koira? *
Apuopena kurssilla on toiminut ystävällinen Nyytti-koira, jolle oppilaat ovat syöttäneet kasoittain herkkuja.