1200px-Ophelia_1894.jpg

Prerafaeliitit - öljyvärimaalauksen kurssi

Ryhmä kokoontuu 24.2., 17.3., 7.4. ja 21.4.

(24h opetusta) klo 12-18 

Kurssimaksu 190€

kurssin hintaan sisältyy öljyvärit ja maalausnesteet

Ateljee Emmi Mustonen

Itsenäisyydenkatu 16 (käynti Lähteenkadun kautta)

Prerafaeliitit oli 1800-luvun loppupuolella Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä. Taiteilijoiden esikuvina olivat erityisesti Iltalian 1400-luvun taiteilijat ja heidän taiteellinen tuotantonsa. Siksi ryhmän nimi olikin preraeliitit, eli Rafaelia edeltävä.

Taiteilijaryhmä vastusti aikansa akateemista taidetta, jota he pitivät hengettömänä ja mielikuvituksettomana. Sen sijaan prerafaeliitit toivat kuvataiteeseen takaisin varhaisrenessanssin väriloiston, yltäkylläiset yksityiskohdat ja upeat sommitelmat. Paluu luontoon ja moraaliset teemat olivat yksiä prerafaeliittien tavoitteista. Prerafaeliittien tuotanto vaikutti erityisesti englantilaiseen maisemamaalaukseen.

Kurssilla maalataan prerafaeliittien inspiroimana taideteos tai kopio tätä tyylisuuntaa edustaneen taiteilijan teoksesta. Tunnetuimpia prerafaeliitteja olivat muun muassa:

John Everett Millais (1829-1896)

Dante Gabriel Rossetti (1828-1882)

William Holman Hunt (1827-1900)

William Morris (1831-1896)

Ford Madox Brown (1821-1893)

Kurssi kokoontuu neljänä lauantaina maalaamaan yhdessä. Opiskelijat saavat kotitehtäviä, joita he tekevät itsenäisesti kokoontumisien välissä. Kurssin tavoitteena on tarjota oppilaille työkaluja, joilla he voivat myös itsenäisesti ratkaista maalaamiseen liittyviä ongelmia. Opetuksessa huomioidaan oppilaiden omat toiveet ja tarpeet. Prerafaeliittien hengessä kiinnitämme huomiota myös teoksen tunnelmaan ja henkeen, tekniikka on vain sivujuoni ja työkalu.

 


Kurssille ilmoittautuminen

Kurssille voi ilmoittautua sähköpostitse tai oheisella lomakkeella. Vahvistuksena saat muutaman päivän sisään sähköpostin, jossa liitteenä on varausmaksu, 100€. Varausmaksua ei palauteta. Toisen osan eräpäivä on kurssin alkamispäivä. Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu voidaan tarvittaessa periä. Varmistathan siis ilmoittautuessasi, että pääset varmasti mukaan. Jos oppilas ilmoittaa peruutuksesta viikkoa ennen kurssin alkamista, veloitetaan kurssin hinnasta 50%. Ilmoittamatta jätetyt peruutuksen laskutetaan kokonaisuudessaan. Oppilaspaikkoja on vain rajoitettu määrä ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Nimi *
Nimi
Puhelinnumero *
Puhelinnumero
Voiko opetuksessa olla mukana pieni koira? *
Apuopena kurssilla on toiminut ystävällinen Nyytti-koira, jolle oppilaat ovat syöttäneet kasoittain herkkuja.
Ilmoittautuminen on sitova *
Ymmärrän, että ilmoittautuminen on sitova ja maksamaton kurssimaksu voidaan periä.