Vanhojen mestareiden tekniikkakurssi - mestariteoksen kopiominen öljyväreillä 

Huom. kurssi on täynnä!

14.6., 28.6., 12.7., 26.7. klo 17-21 // kurssimaksu 179€

opettajana Emmi Mustonen // oppilaspaikkoja varattu 13/13

Opetus järjestetään Emmi Mustosen ateljeella

Itsenäisyydenkatu 16 TRE (käynti lähteenkadun kautta)

Oppilas tuo kurssille maalauspohjan ja siveltimet. Öljyvärit ja maalausnesteet sisältyvät kurssin hintaan.


Renessanssin aikainen maalaustekniikka

Vanhojen mestareiden tekniikkakurssilla maalataan renessanssitaiteen inspiroimana nykyaikaisilla materiaaleilla. Kurssilla kopioidaan öljyväreillä oppilaan valitsema historiallinen, ennen 1800-lukua maalattu taideteos. Vanhojen mestareiden maalaustekniikalle on ominaista hehkuvat kauniit värit ja syvät varjot, jotka luovat teokseen lähes hartaan ja käsinkosketeltavan tunnelman. Opetus koostuu työpajatyöskentelystä, jonka aikana opettaja vetää useita demonstraatioita maalaamisesta, jotta kurssilaiset oppisivat mahdollisimman tehokkaasti.

Kurssilla oli turvallista ottaa haasteita ja opetella uutta. Tarkka henkilökohtainen ohjeistus auttoi työssä eteenpäin ja rento ilmapiiri saa tulemaan kursseille uudestaan ja uudestaan 😊
— Sanna Ahonen

Miten vanhat mestarit maalasivat?

Vanhojen mestareiden tekniikan erityispiirteenä on hidas ja tarkka maalaaminen. Aluksi teos on suunniteltava huolellisesti ja piirrettävä taulupohjaan. Maalaus koostuu useista ohuista maalikerroksista ja jokaisen kerroksen jälkeen teoksen on annettava kuivua. Näin värit sekoittuvat taulun pinnassa päällekkäisinä puhtaina värikerroksina, mikä syventää teosten valon ja varjon leikkiä sekä herättää värit eloon.

Summatakseni kurssit, olen paljon parempi teknisesti ja teoreettisesti kuin ennen kursseja. Opetusta saa sekä edistyneesti, että rautalangasta vääntämällä ja kädestä pitäen, mikäli tarve vaatii. Kursseilla on rento meininki ja kaikkiin teoksiin riitää hyviä neuvoja ja opetuksellisia puolia teoksen aiheesta riippumatta. Tyhmiä kysymyksiä ei kursseilla ole ja kurssien aikana olen nähnyt pelkkää kehitystä ja onnistumisia lopputuloksien kanssa. Suosittelen. 🙂
— Juri Renko

Kenelle kurssi soveltuu?

Kurssi soveltuu niille, jotka haluavat kehittää tekniikkaansa tehokkaasti ja oppia rauhassa, miten vanhojen mestareiden tekniikka toimii. Maalaamme öljyväreillä, jotka kuuluvat kurssin hintaan.

Kokeneemmat maalarit saavat kurssilla uusia työkaluja, joilla kehittää ja uudistaa ilmaisuaan. Aloittelijoile kurssi tarjoaa vankan teknisen pohjan. Kurssin käytyäsi historialliset maalaukset avautuvat täysin eri valossa, kun ymmärrät miten ne ovat maalattu.

Kurssille otetaan vain rajallinen määrä oppilaita, joten opettajalla on aikaa huomioida jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet.

Kurssin tavoitteet

  • Oppilaan muototajun kehittyminen

  • Materiaalioppi 

  • Sivellintekniikan kehittyminen

  • Vanhojen mestareiden tekniikka tutuksi alusmaalauksesta värikerroksiin

  • Yksilöllisten ongelmatilanteiden ratkaiseminen ja oppilaan vahvuuksien kehittäminen

Kurssilla ryhmä toimii tukenasi opiskelussa ja opettaja voi halutessasi antaa kritiikkiä myös muusta tuotannostasi. Kerrothan ilmoittautuessasi, jos sinulla on erityistoiveita, jotka tulisi ottaa opetuksessa huomioon. 


Ateljeen oppilaiden teoksia

meeri.jpg
Kiinnostuin Emmin kursseista, koska olin saanut kuulla paljon hyvää hänen opetuksestaan, sekä nähnyt mainoksia hänen kursseistaan. Olen käynyt nyt muutamalla Emmin vetämällä kurssilla, enkä enää ihmettele sitä kiitosta mitä olen kuullut. Hän on avannut minulle öljyvärimaalauksen maailman aivan uudella tavalla. Hän osaa opettaa todella taitavasti ja henkilökohtaisesti opastaen, ottaen huomioon jokaisen yksilönä. Hän opastaa kädestä pitäen ja näyttää miten jokin kohta tulee tehdä, sekä tekee demoja havainnollistaen asioita. Emmin kurssin jälkeen osaan maalata aivan eri tavoin kuin koskaan ennen. Ainoa asia joka harmittaa on, etten mennyt kurssille aikaisemmin. Suosittelen vahvasti jokaiselle Emmin opetusta, joka haluaa kehittyä maalaamisessaan. Et varmasti tule pettymään.
— Marjaleena erkkilä
Osallistuin pitkän maalaustauon jälkeen Emmin Vanhojen Mestareiden Tekniikka -kurssille. Kurssilta sain paljon kaipaamani kertauksen perusasioista öljymaalaamisesta, uusia vinkkejä maalaustekniikkaan ja inspiraatiota palata takaisin rakkaan harrastuksen pariin. Voin lämpimästi suositella kurssia kaikille ja kaiken tasoisille, Emmi ohjaa ja opastaa ammattitaidolla. Kurssilla oli mukava ilmapiiri ja kurssipäivästä muodostuikin syksyn aikana itselleni henkireikä kiireisen arjen keskelle. Kiitos Emmi!
— Kaisa Härkönen

Kursseilla on ollut erittäin kiva käydä vaikka rimakauhukin on iskenyt pari kertaa. Rimakauhu on liittynyt lähinnä värien sotkemiseen. ;-) Vanhojen mestareiden tekniikka oli siinä mielessä lempeä tapa aloittaa maalaaminen - ainakin mulla sopiva.
Mulle maalaus on aikas terapeuttista ja mieli tekisi harjoitella sitä enemmänkin. Tunnelma on ateljeella on leppoisa, levollinen ja hyväksyvä.
— Terhi Haapaniemi

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssille voi ilmoittautua sähköpostitse tai oheisella lomakkeella. Vahvistuksena saat muutaman päivän sisään sähköpostin, jossa liitteenä on varausmaksu, 100€. Varausmaksua ei palauteta. Toisen osan eräpäivä on kurssin alkamispäivä. Ilmoittautuminen kurssille on sitova ja kurssimaksu voidaan tarvittaessa periä. Varmistathan siis ilmoittautuessasi, että pääset varmasti mukaan. Ilmoittamatta jätetyt peruutuksen laskutetaan kokonaisuudessaan. Oppilaspaikkoja on vain rajoitettu määrä ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


Nimi *
Nimi
puhelinnumero *
puhelinnumero
Ilmoittautuminen on sitova *
Voiko tunnilla olla mukana pieni koira? *
Apuopena kurssilla on toiminut ystävällinen Nyytti-koira, jolle oppilaat ovat syöttäneet kasoittain herkkuja.